Her er 7 ting der gør dit soveværelse så meget bedre

Har du svært ved at komme ud af sengen om morgenen? Synes du, at soveværelset generelt er begyndt at blive et træls sted at opholde sig? Soveværelset er et sted, hvor vi skal bruge 1/3 af hele vores dag, og derfor skal det også være et rum, som vi har lyst til at være i. Et godt sovemiljø er vigtigt for både vores søvn og vores følelse af velvære.

En god nats søvn er nemlig guld værd, og derfor kan det godt betale sig at lægge lidt ekstra kræfter i at gøre soveværelset bedre. Hvis du mangler inspiration, så har vi samlet 10 godt tips til dig i denne artikel. 

1. Invester i en ny seng

Hvor længe har du haft din seng? Senge er ofte noget, som man har i mange år, men hvornår er sidste gang, at du har fået udskiftet din seng? I dag er der masser af smarte senge med indbyggede elevationsfunktioner og memoryfoam madrasser, som kan gøre din søvn langt bedre. Hvis du vender og drejer dig på puden hver nat, så kan en ny seng være en god løsning for dig. Ikke nok med det, så ser dit soveværelse mere indbydende ud, hvis der står en lækker ny seng derinde. 

2. Køb en sengebakke til morgenmad på sengen

Er der noget mere hyggeligt og romantisk end morgenmad på sengen? Undgå croissantkrummer og spildt kaffe på den hvide dyne, men køb dig i stedet en flot sengebakke, som du kan sidde og nyde en lækker morgenmad i din bløde seng, før det er tid til at stå op. 

3. Køb nye lamper

Belysning og lamper betyder ALT for udtrykket i et rum. Du kan ændre hele atmosfæren i dit soveværelse med lys og lamper. Soveværelset er et sted, hvor man skal kunne koble af og få ro i hele kroppen. Det kan den rette belysning hjælpe dig med.

I soveværelset er det bedst at bruge lamper i afkrogene af rummet i stedet for at bruge spotlys i loftet. Soveværelset skal emme af hygge og ro, og derfor behøver rummet ikke et kraftigt ovenlys, som kan virke forstyrrende. Du kan sagtens finde masser af billige lamper, som ville passe perfekt inde i dit hyggelige soveværelse.

4. Lad nye farver flytte ind

Når du køber sengetæppe, hyggepuder eller møbler til soveværelset, så tænk over de farver du vælger. Stærke skrigfarver virker energiske og kraftige. Faktisk har farver en indflydelse på vores evne til at slappe af. Derfor skal du helst vælge afdæmpede farver, som giver en stemning af ro. Det kunne for eksempel være pastelfarver, lyse toner eller hvid.

5. Køb en tyngdedyne

En anden fantastisk investering til soveværelset er en god tung kugledyne, som også kendes som en tyngdedyne. Navnet kommer fra de små kugler inde i dynen, som giver den den ekstra vægt. En tyngdedyne er behagelig at sove med om natten, fordi de lægger et behageligt pres mod hele kroppen. Samtidig er dynen temperaturregulerende, så hvis du har tendens til at svede meget om sommeren og fryse om vinteren, så vil du blive glad for en tyngdedyne. En temperaturregulerende dyne betyder nemlig, at den kan holde dig varm, når du er kold, og samtidig køler dig ned, når du er varm.

6. Drop fjernsynsskærmen

Har du et TV stående i dit soveværelse? Så er det tid til at rykke det ud. Skærm og soveværelse fungerer ikke sammen. Din krop har brug for at koble af, når du ligger i sengen, og det gælder også, når det kommer til din hjerne og dine øjne.

Flyt skærm, iPad og telefonen ud af soveværelset og byt det ud med en god bog i stedet for. Det siges at man helst skal have en halv til en hel time uden skærm, før man lægger sig til at sove om natten. Uanset hvornår du går i seng, så gør det til en vane at lægge telefonen fra dig, før du rammer puden om aftenen.

7. Få ryddet op og luftet ud

Den sidste ting på vores liste er ikke noget, som du fysisk kan købe. Dog er det mindst lige så vigtigt, når vi taler om et godt sovemiljø. Et rent soveværelse med masser af frisk luft kan gøre underværker for dine nætter. Samtidig føles det langt mere rart at træde ind i et ryddeligt og pænt værelse, når man skal til at gå i seng. Fjern tøjet fra gulvet, organiser rodet på sengebordet og få luftet ud i løbet af dagen, så luften indenfor er behagelig og frisk. 

Menu
Top